Personvernspolise

Hvem vi er

Vår nettadresse er: https://www.nomkus.com. Vårt organisasjonsnummer er 914290929.

Hvordan ta kontakt med oss

Du kan sende oss en epost via info@nomkus.com

Hvilken personlig data vi samler inn og hvorfor den samles

Kommentarer

Når brukere legger igjen kommentarer på nettsiden, samler vi informasjonen vist i kommentarfeltets skjema, og også besøkerens IP-adresse og nettleserens brukeragentstreng for å bidra til å fange opp spam.

En anonymisert streng opprettet fra epostadressen din (også kalt en «hash») kan bli oppgitt til tjenesten «Gravatar» for å sjekke om du er en bruker av denne tjenesten. Gravatars personvernspolise er tilgjengelig her:

https://automattic.com/privacy/.

Etter kommentaren din har blitt godkjent vil profilbildet ditt være synlig for offentligheten i sammenheng med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettsiden vår, bør du unngå å laste opp bilder som inkluderer innebygd beliggenhetsdata (EXIF GPS). Besøkere av nettsiden kan laste ned og trekke ut all slags beliggenhetsdata fra bilder på nettsiden.

Brukerkonto

Når du registrerer deg for en brukerkonto på nettsiden vår, vil vi bruke informasjonen du oppgir til å opprettholde brukerkontoen din. Vi vil bruke epostadressen du har oppgitt for å ta kontakt med deg angående din brukerkonto, for eksempel hvis du ønsker å tilbakestille passordet ditt.

Du kan når som helst be oss om å slette din brukerkonto og informasjon. Ta kontakt via kontaktinformasjonen nevnt under «Hvordan ta kontakt med oss«.

Kontaktskjema

Informasjonskapsler («cookies»)

Hvis du legger igjen en kommentar på siden vår, kan du melde deg på å lagre navnet ditt, epostadressen og nettsiden i informasjonskapsler. Disse er for din bekvemmelighet, slik at du ikke behøver føre inn detaljene dine igjen hvis du skulle ville ettelate en ny kommentar. Disse informasjonskapslene vil vare i ett år.

Hvis du besøker login-siden vår, vil vi sette en midlertidig informasjonskapsel for å fastslå om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personlig data, og blir forkastet når du lukker ned nettleseren din.

Når du logger inn vil vi også sette opp en rekke informasjonskapsler for å lagre innloggingsinformasjonen din og dine skjermvisningsvalg. Informasjonskapsler for innlogging varer i to dager, og informasjonskapsler for skjermvisningsvalg varer ett år. Hvis du velger «Husk Meg»/»Remember Me», vil innloggingen din vare i to uker. Informasjonskapslene for innlogging vil bli fjernet hvis du logger ut av brukerkontoen din.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil en ekstra informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personlig data, og indikerer enkelt og greit post-ID’en av artikkelen du nettopp redigerte. Denne informasjonskapselen utgår etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsider

Artikler på denne siden kan inneholde innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler, osv…). Innebygd innhold fra andre nettsteder behandler seg på nøyaktig same måte som om besøkeren skulle ha besøkt innholdets nettsted.

Det kan hende at disse nettstedene samler inn data om deg, bruker informasjonskapsler, legger til tredjeparts-sporing («tracking»), og overvåker din interaktivitet med det innebygde innholdet hvis du har en brukerkonto og er innlogget på det gjeldende nettstedet.

Analytikk

Hvem vi deler din data med

I visse tilfeller kan det hende at vi vil ta i bruk anonym statistikk til prosjekter. Dette kan involvere prosjekter hos Nomkus, prosjekter i samarbeid med andre parter, studentprosjekter, og/eller prosjekter som senere blir publisert offentlig. Slike prosjekter kan involvere statistikk angående blant annet, men ikke begrenset til: aldersgrupper, nasjonalitet, kjønn, interessefelt og eventuelt annen ikke-identifiserende informasjon. Bruk av slik statistikk kan hjelpe oss til å forbedre nåværende tjenester, samt utvikle nye tjenester.

Hvis du deltar i et program hvor dine overordnede (i.e. lærere, veiledere eller avdelingsansvarlige) har behov for å vite om du har deltatt i programmet eller ikke, vil denne informasjonen bli tilsendt til dine overordnede. Eksempel på dette kan være:

En organisasjon bestiller et seks-ukers kurs for en gruppe deltakere. For deres referanse har organisasjonen behov for en oversikt over hvilke deltakere som har møtt opp, og på hvilke dager hver enkelte deltaker møtte opp. Hvis du blant disse deltakerne, vil din informasjon (navn, epost, og hvilke dager du har deltatt i kurset) bli videresendt til organisasjonen som har bestilt kurset du deltar i. Nomkus har ikke kontroll over hvordan denne organisasjonen bruker din informasjon.

I enkelte tilfeller kan det hende at vi deler din informasjon med tredjepartsmoduler for å optimisere din nettsideopplevelse.

Hvor lenge vi holder på din data

Hvis du etterlater en kommentar, vil kommentaren og kommentarens metadata bli bevart på ubestemt tid. Dette gjør vi for å kunne gjenkjenne og godkjenne eventuelle oppfølgende kommentarer automatisk, istedenfor å holde dem i kø for moderasjon.

For brukere som registrerer seg på nettsiden vår(hvis noen så gjør), vil vi også lagre den personlige informasjonen de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan når som helst se, redigere og slette sin personlinge informasjon (de kan derimot ikke endre brukernavn). Nettsideadministratorer kan også se og endre denne informasjonen.

Hvilke rettigheter du har over din data

Hvis du har en brukerkonto på denne nettsiden, eller hvis du har etterlatt kommentarer, kan du sende oss en forespørsel om å få tilsendt en eksportert fil med en oversikt over den personlige informasjonen vi har lagret om deg, inkludert all data du har oppgitt. Du kan også be om at vi sletter all eller deler av personlig informasjon vi har lagret fra deg. Dette inkluderer ikke informasjon vi er lovpålagt å bevare for administrative årsaker, juridiske årsaker, eller sikkerhetsårsaker.

Hvor vi sender din data

Kommentarer fra besøkere kan bli sjekket via en automatisert spamdeteksjon-tjeneste.